background

Voor ongewone werkgevers

Ondernemingen staan vandaag voor grote uitdagingen. De roep om werknemers is groot. Gemiddeld reageert er 1,8 kandidaten op een vacature. Dat betekent dat je met die kandidaat aan de slag moet. Ook wie medewerkers in dienst heeft, is bezorgd. Het verloop van medewerkers is groot. 18,8% stopt binnen de 6 maanden; 29,65% binnen het jaar. Slechts 1 op 3 stopt op initiatief van de werkgever. Dat kan anders en daar kan emino bij helpen!

Wil jij ongewoon talent laten schitteren op jouw werkvloer? Emino helpt je met:

Service Image
Aanwerving
Service Image
Jobcoaching
Service Image
Opleidingen

Q & A over hulplijnen

Mijn medewerker heeft een rugletsel opgelopen. Kunnen jullie advies geven naar aangepaste taken?

Als werkgever kan je hiervoor een gespecialiseerde jobcoaching aanvragen, uiteraard als je werknemer akkoord. Deze ondersteuning is kosteloos. Een coach gaat in gesprek met zowel de werknemer als werkgever, brengt de competenties in kaart brengen en samen zoeken jullie naar haalbare taken. Ook jobcrafting of functiecreatie behoort tot de mogelijkheden net als het geven van concrete tips als ondersteuning voor de leidinggevende en werknemer.

Eén van mijn medewerkers is anderstalig. Kan ik hiervoor bij emino terecht?

Wanneer je medewerker nog aan het eerste jaar van de tewerkstelling bezig is, kan je kosteloos taalcoaching inschakelen. Emino ziet taalcoaching als een middel om drempels, die mensen in opleiding en/of werkomgeving tegenkomen te overwinnen en om de persoon zelfredzamer te maken. Het doel is om de kansen op duurzame tewerkstelling te maximaliseren. Het gaat niet om het geven van lessen of het aanleren van de taal, maar om het in kaart brengen van de noden en daarvoor ondersteuning bieden.

Waarom werken jullie met stages?

Er zijn verschillende redenen waarom een stage zinvol is. Om kennis te maken met een beroep/sector, om te ontdekken wat iemand nog kan/wil doen (niet-vacature gericht). Of om competenties te trainen in het geval dat er voor een beroep nog vaardigheden moeten aangeleerd worden of kennis moet opgefrist worden. Een stage als proefperiode is zowel voor de kandidaat werknemer als werkgever zinvol om te zien of het een juiste match is en er een contract of een IBO-plus kan volgen.

ons aanbod in de kijker

Image
All Inclusive

Duurzame veranderingstrajecten bij ondernemingen in functie van een inclusieve werkvloer.

Image
Individueel maatwerk

Emino is erkend als externe dienstverlener en biedt individuele coaching voor werknemers met een arbeidsbeperking & zelfstandigen met een arbeidsbeperking.

Image
Job- en taalcoaching

Coaching voor werknemers in het eerste jaar van de tewerkstelling

Image
Gespecialiseerde jobcoaching

Ondersteuning bij drempels op de werkvloer.

Ontdek onze andere producten hier
Image
e-boek: Gids voor werkgevers
0
Image
Image
E-boek: Inclusief Werkplekleren
0
Image
Image
Boek: levensloopmodel
15,4
Image
Image
E-boek: HR+
0
Image

In de kijker

Ontdek het werkplekleren!

"Ik geloof heel sterk in het concept van werkplekleren. " zegt David. "Daarom staat onze Middenschool open voor stages."

Meer lezen
Werkbaar werk doet mensen openbloeien

Artikel van de SERV (Sociaal Economische Raad van Vlaanderen) naar aanleiding van 20 jaar commissie diversiteit.

Meer lezen
Emino op Kanaal Z

Alle zaken op een rijtje in gesprek met Christel Witgeers, algemeen directeur van emino en Nina Noyen, jobcoach bij emino.

Meer lezen

Benieuwd naar hoe anderen omgaan met hun ongewoon talent?

Image
Karen
medewerker politie
Karen heeft een bachelor in de Toegepaste Psychologie en bachelor in de Orthopedagogie. Door visuele problemen moest ze noodgedwongen op zoek naar een nieuwe job.
Image
Florian
Pianostemmer bij Piano's Maene
Maak van je passie je beroep en je zal geen dag in je leven echt aan het werk zijn.
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
×