background

Assessment Anderstaligen Provincie West-Vlaanderen

Competenties, noden en aanpassingen in kaart brengen om een gericht advies te kunnen geven.

Hoe verloopt het?

We starten met een groepsmodule die bestaat uit assessment en vorming. Aan de hand van observaties tijdens verschillende opdrachten brengen de jobcoach en taalcoach, elk vanuit hun eigen expertise de kwaliteit, groeipunten en noden van de individuele deelnemers in kaart.

Aansluitend is er mogelijkheid voor individuele stage of loopbaanbegeleiding. Tijdens de stage worden competenties en eventuele aanpassingen getoetst aan een realistische werkomgeving. Als een stage niet haalbaar is omwille van fysieke of psychosociale beperkingen, volgen loopbaangesprekken. In deze gesprekken wordt gewerkt rond verschillende levensdomeinen.

Afsluitend is er een driegesprek met de jobcoach, de deelnemer en de trajectbegeleider VDAB.

Na het assessment hebben de deelnemer en de trajectbegeleider een duidelijk beeld van verdere noodzakelijke of nuttige te zetten stappen na het traject.

Concreet gaat het over:

  • de positie op de arbeidsmarkt (reguliere economie, maatwerk, zorgtraject ...)
  • het jobdoelwit (indien van toepassing)
  • niveau van het Nederlands en advies om de taal verder te ontwikkelen

Reactie van een deelnemer

"Vandaag heb ik een contract met het bedrijf ondertekend. Ik wilde jullie bedanken, want als jullie er niet waren geweest, zou ik geen goede baan hebben gevonden, heel erg bedankt en ik wens jullie het allerbeste." Luigi

Deze deelnemer kon na een IBO (individuele beroepsopleiding) met een vast contract aan de slag. Door het assessment kreeg hij een duidelijk beeld van zijn competenties maar ook van de aanpassingen die hij nodig heeft.

Hoe aanmelden?

Emino voert in opdracht van VDAB Antwerpen en VDAB West-Vlaanderen jaarlijks verschillende assessments uit. Het gaat om 9 groepen in regio Antwerpen, 3 in de Kempen, 3 in Mechelen-Boom en 11 in West-Vlaanderen. De deelnemers worden aangemeld door de VDAB-trajectbegeleider.

We werken samen met

Image

Wat wij nog meer doen

Image
Assessment Anderstaligen Provincie West-Vlaanderen

Competenties, noden en aanpassingen in kaart brengen om een gericht advies te kunnen geven.

Meer lezen
×