background

Een gelukkige medewerker bij ICT

Het verhaal van Patrick en Marc.

Lees het verhaal van Patrick

Patrick werkte lange tijd als computerinstructeur. Toen zijn toenmalige werkgever, Job-Link, samen met 5 andere organisaties fusioneerde tot emino en de dienstverlening een andere invulling kreeg, stopten de opleidingen. Patrick moest noodgedwongen op zoek naar een andere job. Voor Patrick was de passie even weg maar hij bleef dromen van een job in ICT. Zijn ambitie bleef niet onopgemerkt. Collega en vriend Marc begon hij hem wegwijs te maken in ICT. Nu, enkele jaren later geeft Marc de fakkel door aan Patrick, die opnieuw met passie zijn job kan doen.

De fusie
“Ik was goed en ik deed niets liever dan mijn kennis en vaardigheden delen met de mensen” vertelt Patrick. Toen de fusie in werking trad, kreeg Patrick te horen dat er geen interne opleidingen meer zouden zijn en dat ze samen met hem een andere functie gingen zoeken.
Na de fusie probeerde hij meerdere functies, voornamelijk als administratief medewerker. Het viel op dat Patrick veel fouten maakte, hoe aandachtig hij ook werkte. Daardoor heeft hij ontdekt dat hij dyscalculie heeft. Er werd gezocht naar opdrachten waar hij goed in was, maar hij miste uitdaging in zijn job.
Gelukkig was Marc er.

Een ruwe diamant
Marc en Patrick kennen elkaar al lang. In de tijd dat Patrick opleidingen gaf, was Marc er ICT-verantwoordelijke. Er moesten verschillende locaties bediend worden en Marc kon niet overal tegelijk zijn. Hij zag in Patrick de perfecte kandidaat om hem te helpen waar nodig. Bij technische problemen in kantoren waar Patrick naar toe kon, stuurde Marc Patrick op pad. Zo was er iemand ter plaatse die kennis had van computers die met de begeleiding van Marc de problemen kon oplossen én het scheelde Marc in verplaatsingstijd.
Dat werkte en Marc begon meer en meer beroep te doen op Patrick. Hij vroeg hem regelmatig mee naar een overleg, troubleshooting en -fixing, etc. Zo werd Patrick als het ware zijn rechterhand. Patrick leerde steeds meer bij over ICT en de rol van ICT in emino. Toen Marc lange tijd afwezig was door ziekte, was er nood aan een vervanger. Patrick stelde zich meteen kandidaat. Marc was meer dan blij om te weten dat zijn vriend die kans had gekregen.

Een bitterzoet afscheid
Tijdens Marcs afwezigheid kreeg Patrick ondersteuning van het volledige ICT-team. Er waren nog veel dingen nieuw voor hem, maar zijn collega’s stonden altijd paraat om te helpen. “Ik had ook het geluk dat we op het punt stonden om bepaalde technieken te vernieuwen, waardoor ik van aan de meet al mee was.”
“Toen Marc terug kwam werken, waren er dus wel wat nieuwe dingen, nu was het mijn beurt om hem een beetje op te leiden” lacht Patrick. En na hun jarenlange vriendschap waren ze nu volwaardige collega’s binnen hetzelfde team.
Toen Marc uiteindelijk zijn pensioen aankondigde was het voor beiden een emotioneel moment. Maar Marc kon met een gerust hart vertrekken, wetende dat hij het allemaal in de goede handen van Patrick kon achterlaten.
Dankzij Marc, het ICT-team en de mensen van emino heeft Patrick terug een job gevonden die hij elke dag met passie kan uitvoeren.

×