background

Rentree

Werken tijdens of na kanker is niet vanzelfsprekend. Het brengt vaak vragen of twijfels met zich mee.

Ondersteuning tijdens of na kanker

Samen met een coach ga je op zoek naar antwoorden. Je krijgt gratis de nodige ondersteuning bij je werkhervatting of zoektocht naar een nieuwe, passende job. Je werkgever en je omringend netwerk worden hier actief bij betrokken. Doel is om de werkhervatting voor alle betrokkenen zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Waarom Rentree?

 • Je wil tijdens je behandeling van kanker graag aan het werk blijven.
 • Je hebt kanker en werd tijdens jouw ziekte werkzoekend.
 • Je behandeling is afgerond en je wil terug aan het werk.
 • Je wil beter geïnformeerd zijn over je mogelijkheden, rechten en plichten.
 • Je hebt vragen omtrent het omgaan met je vermoeidheid, concentratieproblemen of andere gevolgen van kanker op je werk.
 • Je wil tips om het gesprek met je collega's en werkgever aan te gaan. 

Voor wie?

Dit aanbod is kosteloos voor werknemers die na hun ziekte opnieuw de stappen willen zetten naar werk, in welke vorm dan ook. Werknemers die graag willen blijven werken tijdens de behandeling, kunnen eveneens een beroep doen op Rentree. 

Werkzoekenden nemen best contact op met VDAB. De VDAB-bemiddelaar zal je verder helpen. 

Voor zelfstandigen is er een betalend aanbod. 

Twijfel je of je in aanmerking komt of krijg je graag advies over andere begeleidingsmogelijkheden, contacteer ons gerust! 

Hoe werkt het?

Elke begeleiding is een uniek traject. Maar meestal doorloopt een Rentree-coach met jou volgende stappen:

 • Je start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De coach luistert naar je verwachtingen en geeft je uitleg over Rentree. 
 • In de voorbereidende fase sta je stil bij de impact van kanker op jouw functioneren. Ook gaat de coach in op de wettelijke aspecten van een re-integratie. Je kijk op werkhervatting, oriëntering komen hierin ook aan bod. Je krijgt ook heel wat tips en tricks.
 • Opmaak van een Rentree-plan. De plannen rond je terugkeer naar werk of de zoektocht naar een nieuwe job worden nu concreet gemaakt. Indien je dat wenst kan je Rentree-coach in deze fase ook mee overleggen met je netwerk (artsen, werkgever, begeleidende diensten, …) maar vaak kan je dit (mits enige voorbereiding) ook zelfstandig opnemen.
 • Tijdens een afsluitend gesprek kijk je samen met de coach terug op jouw traject. Jullie staan ook stil bij aandachtspunten voor de toekomst.
 • De opvolging tijdens je (nieuwe) job.

Wat is Rentree?

Rentree-coaches vind je in elke provincie in Vlaanderen. De Rentree begeleidingstrajecten worden uitgevoerd door erkende GOB’s (Centra voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling). Alle coaches zijn opgeleid in de specifieke thematiek van re-integratie en kanker. 

​Kom op tegen Kanker investeerde in deze innovatieve dienstverlening en blijft betrokken in het verdere verloop van Rentree. Emino stond mee aan de wieg van Rentree. Dankzij de financiële steun van VDAB is deze coaching gratis. 

Hoe aanmelden?

De aansturing van Rentree gebeurt door Sterpunt Inclusief Ondernemen en VDAB. Wil je begeleiding of meer informatie dan kan je terecht op www.rentree.eu, of stuur een mail naar rentree@dewerkplekarchitecten.be, of bel naar +32 0487 90 74 80

Wij werken samen met

Image Image Image

wat wij nog meer doen

Image
Individueel maatwerk

Ondersteuning voor werkgevers met werknemers met een arbeidsbeperking & zelfstandigen met een arbeidsbeperking.

Image
GLOW

Groeien en Leren op de Werkvloer

Image
Doorstroom sociale economie Provincie Limburg

Emino helpt doelgroep medewerkers die willen overstappen van een job in de sociale economie naar de reguliere arbeidsmarkt..

Image
Doorstroom sociale economie Provincie Limburg

Emino helpt doelgroep medewerkers die willen overstappen van een job in de sociale economie naar de reguliere arbeidsmarkt..

Ontdek onze producten
Image
Boek: Generalistisch werkt
19,5
Image
Image
e-boek: Gids voor werkgevers
0
Image
Image
E-boek: HR+
0
Image
Image
Educatief spel: Sociopoly
108,75
Image
×