background

Open Hiring

Een innovatieve manier om te recruteren

Krapte op de arbeidsmarkt

Werkgevers vinden geen personeel en dat kost hen geld. Een openstaande vacature kost een bedrijf al snel 350 euro per dag omwille productieverlies, verhoogde werkdruk bij collega’s, collega’s die uitvallen... Gemiddeld duurt het 63 dagen eer een vacature is ingevuld, schrijft Lucas Sijbinga in zijn blogpost. (Bron: https://www.depooter.nl/blog-posts/dit-kost-het-als-je-vacatures-langer-dan-een-maand-openstaan; geraadpleegd op 04/04/2023)

“Het aantal kandidaten dat reageert is beperkt. Per vacature zijn er vandaag slechts 1,8 kandidaten. Dat wil zeggen dat als er een kandidaat is, je daarmee aan de slag moet gaan.” zegt Joke Van Bommel van VDAB.

Hoog tijd dus om het anders aan te pakken

Emino ziet die mogelijkheid in Open Hiring®, een concept dat is overgewaaid uit de VS. Het is een snelle manier van aanwerven zonder omslachtige en langdurende selectieprocedures. Het enige wat telt is de wil en de ‘goesting’ om te werken. Voor een openstaande vacature melden kandidaten zich aan op een wachtlijst. Wie eerst is, heeft de job. Aanwerven via Open Hiring® geeft de kans om die potentiële arbeidsreserve aan te boren, die vandaag niet de weg vindt naar bedrijven of niet door de klassieke selectiemechanismen komt.

Anders aanwerven

Open Hiring® houdt in dat wie wil werken, gewoon aan de slag gaat. Zonder sollicitatiegesprek, cv of tussenkomst van de overheid. Iedereen is welkom, ongeacht iemands verleden, opleiding of ervaring.
De job is de test! 

×