Neurodiversiteit
27 januari 2023

Werkbaar Werkt

Neurodiversiteit op het werk

Anders dan je denkt

“Neurodiversiteit op de werkvloer”, is een thema dat alsmaar meer naar de voorgrond komt in het bedrijfsleven. Hoe ga je als leidinggevende of HR-medewerker om met deze diversiteit op de werkvloer?  Wat betekent een neurodivers team in jou organisatie?

KULeuven, AP Hogeschool en emino werkten binnen het ESF-project “Werkbaar werkt!” een opleidingsaanbod uit voor leidinggevende en HR-medewerkers om hen te versterken in het ondersteunen van neurodivergente hoogopgeleide werknemers. 

Dit opleidingsaanbod is kosteloos tot eind 2022 dankzij de financiële hulp van het Europees Sociaal Fonds. 
De e-learning en workshops kunnen in willekeurige volgorde doorlopen worden.

E-learning 

In de e-learning kom je meer te weten over neurodiversiteit. Wat betekent het en hoe laat ‘anders denken’ zich merken op de werkvloer?  Maar ook hoe ga je als leidinggevende of HR-medewerker om met deze diversiteit op de werkvloer.  Wat kan een neurodivers team betekenen voor je bedrijf of je organisatie. 

Doorloop op je eigen tempo de verschillende bouwstenen waarin info en do’s & don’ts elkaar afwisselen. 

Dit vinden onze deelnemers er van: 

 

Visueel zeer aantrekkelijk. Duidelijke info en niet te lang of te kort. Leuk dat er mensen aan bod kwamen die zelf hun verhaal deden, dit maakt het ook oprecht.

Anne Jozefczak (KU Leuven)
Ik heb de e-learning helemaal doorgenomen en ben echt onder de indruk! Niet enkel relevant en interessant maar ook handig ontwikkeld.

Sedrine, personal coach (Allphi)

Workshop “handle with care”

In de workshop “handle with care” gaan we samen met het team op pad om na te denken hoe ze kunnen floreren op de werkvloer en welke rol het team daarbij speelt.  De ideale werkomstandigheden voor één collega zijn niet noodzakelijk dezelfde voor een ander… dus dat vraagt afstemming. Twijfel je of deze oefening geschikt is voor je team? De begeleider van Emino bekijkt graag samen met jou wat mogelijk is!

Praktisch

 • Begeleiding: Door een coach van emino.
 • Kostprijs: Op aanvraag via academie@emino.be
 • Duurtijd: 2u30  
 • Doelgroep: Teams die beter zich willen krijgen op ieders handleiding

Workshop neurodiversiteit

Kom meer te weten over neurodiversiteit op de werkvloer. In deze workshop verdiepen ons in het koepelbegrip neurodiversiteit.  Nadien gaan we samen met jullie aan de slag met 1 van volgende thema's:  aanwerving & onthaal, dagelijkse (samen)werking, leiderschap &beleid. We stemmen vooraf met jullie af, welk onderwerp het beste aansluit bij jullie vraag of jobinhoud.

Praktisch

 • Begeleiding: Door een emino-coach
 • Kostprijs: Op aanvraag via academie@emino.be
 • Duurtijd: 2u30
 • Doelgroep: teams die meer willen weten over neurodiversiteit

Workshop “anders denken en ervaren”

Stap mee binnen in een wereld van neurodiversiteit, anders denken en ervaren.  Aan de hand van challenges ervaren jullie welke impact anders denken op het werk kan hebben.  We koppelen het zelf ervaren aan het geven van achtergrond, met ruimte voor vragen.

Praktisch

 • Begeleiding: Door een coach van emino.
 • Kostprijs: Op aanvraag via academie@emino.be
 • Duurtijd: 2u30  
 • Doelgroep: Teams die een beter beeld willen krijgen op de sterktes en uitdagingen van een neurodivergente medewerker. 

Nog vragen?

Twijfel je of dit iets voor jouw team is? Blijf niet zitten met je vragen. Elke Janssens helpt je graag verder. 

Je kan haar bereiken via e-mail: Elke.janssens@emino.be of bel naar +32 479 79 21 40.

Over het project

Het project Werkbaar Werkt is een realisatie van emino, KULeuven en AP Hogeschool Antwerpen en is mogelijk dankzij de financiële steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF). 

Logo's emino - KULeuven - AP Hogeschool Antwerpen - ESF Vlaanderen Logo's emino - KULeuven - AP Hogeschool Antwerpen - ESF Vlaanderen