Telewerken met een kwetsbaarheid
22 mei 2023

Telewerken met een kwetsbaarheid

Blended leertraject

Telewerken vormt een uitdaging voor vele werknemers en werkgevers, maar mensen met een specifieke problematiek zoeken nog meer specifieke handvaten om met het telewerken aan de slag te gaan. Binnen dit project  ontwikkelden we een blended leertraject waarbij werknemers met een eventuele kwetsbaarheid handvaten krijgen om aan de slag te gaan en met risico's van bv. overbelasting, ergonomie enz. om te gaan. Het traject bevat concrete tips rond onder andere plannen en organiseren, agendabeheer...

Waarom?

Covid-19 dwong ons om gedeeltelijk of volledig te telewerken. Hoewel hier zeker voordelen aan verbonden zijn is efficiënt telewerken geen vanzelfsprekendheid. Het online vergaderen, minder contact met collega’s alsook de mindere ergonomische hulpmiddelen lieten al snel hun effecten zien. We zien dit vooral bij mensen met een kwetsbaarheid (ASS, burnout, psychische problematiek, …). Hiervoor is maatwerk nodig en momenteel kunnen werkgevers hieraan niet tegemoetkomen.

De vraag is groot, maar het aanbod is klein. Na een zoektocht door de Vlaamse opleidingsbank was te zien dat er geen opleidingen telewerken of hybride werken zijn. Vanuit onze expertise willen we dan ook een aanbod creëren waarbij werknemers met een kwetsbaarheid worden ondersteund en gecoacht in hun zoektocht naar efficiënt telewerken.

Wat is het?

We ontwikkelen een blended leertraject dat focust op verschillende thema’s die relevant zijn binnen het telewerken.
Je kan kiezen om alle modules te doorlopen of om specifieke thema’s te kiezen en zo je eigen unieke traject op te stellen
Deze thema's komen aan bod:

  • Telewerken en welzijn
  • Online etiquette
  • Ergonomisch werken
  • Prioriteiten stellen
  • Plannen

 

Heb je na het volgen van de leermodule nog vragen? Ondervind je nog moeilijkheden om je werk te organiseren of blijft plannen een uitdaging? 
Als werknemer kan je gespecialiseerde jobcoaching aanvragen. Een jobcoach ondersteunt je dan op en naast de werkvloer. 

Meer informatie kan je lezen op onze pagina over gespecialiseerde jobcoaching.

Of maak met een afspraak voor een kennismaking. 

Over het project

Dit project kadert in de ESF-oproep 524 - E-leren. 
Het project loopt van 15/10/2021 tot 14/11/2022 en is mogelijk met de financiële steun van ESF. De EU financiering bedraagt 72.183,96 euro.