Innovatieve technologie
13 januari 2022

Taalboost

Technologie voor taalrijkere werkvloeren

Drempels en uitdagingen op de werkvloer

Taalachterstand en taalproblemen vormen steeds meer een grotere uitdaging op de arbeidsmarkt. Uiteraard is traditionele taalcoaching al een goed duwtje in de rug, maar wij willen net dat stapje verder gaan. Taalboost maakt de verbinding tussen coaching en technologie mogelijk, en zorgt voor toegankelijke communicatie en verbinding op de werkvloer. 

Vrij eenvoudige vertaaltechnologie via in-ears

Er zijn 3 mogelijkheden:

  • Simultaan modus: Beide partijen dragen oortjes tijdens het gesprek, simultane vertaling in gekozen taal
  • Touch modus: Door 1 tik op het oortje start de vertaling
  • Speaker modus: Slechts 1 oortje in gebruik, andere persoon reageert via speaker en microfoon van smartphone 

Onze real-time (in ears) zorgt voor: 

  • Een taalrijkere werkomgeving
  • Het aangaan van diepere gesprekken
  • Het kunnen leggen & begrijpen van nuance
  • Een gesprek tussen werknemer en werkgever in hun eigen moedertaal

Voor de technologie werken we samen met Lichtwerk
Emino staat in voor de coaching. 

Samen drempels overwinnen. 

 

De vraag naar taalondersteuning speelt al een tijdje in de sector. In de zorg zoeken we dagelijks naar oplossingen binnen het taalbeleid in zijn geheel. Ons personeel kent ook andere moedertalen. Uiteraard is er geen perfecte oplossing, dat weten wij ook, daarmee dachten we dat technologie ons misschien wat verder kon brengen. Zo geschiedde en gingen we in zee met Taalboost.

Petra Backaert
Directeur Bewonerszorg Woonzorgcentrum Sint-Augustinus

De technologie van Taalboost werd ondertussen al gebruikt in verschillende bedrijven, gesitueerd in verschillende sectoren. Een daarvan is de zorgsector, bij woonzorgcentrum Sint-Augustinus. De technologie van Taalboost werd ondertussen al gebruikt in verschillende bedrijven, gesitueerd in verschillende sectoren. Een daarvan is de zorgsector, bij woonzorgcentrum Sint-Augustinus.
Ook bij Timmerwerkt wordt de vertaaltechnologie via in ears goed gebruikt. Ook bij Timmerwerkt wordt de vertaaltechnologie via in ears goed gebruikt.

Meer weten?

Geïnteresseerd in de technologie van Taalboost? Download onze uitgebreide informatiebrochure! Heb je daarna nog vragen? Bezorg ons dan even jouw gegevens en we contacteren jou zo snel mogelijk.

 

Over het project Taalboost

Taalboost is een initiatief van emino. Een nieuwe dienstverlening als resultaat van het innovatieve project Taalboost dat werd gesubsidieerd met middelen beheerd door het Departement Werk en Sociale Economie, aangevuld met cofinanciering door de projectpartners. Mariasteen, Timmerwerkt, DoucheFLUX, Troev vzw, WZC Sint-Augustinus namen deel aan het pilootproject. Zij maakten kennis met de mogelijkheden van nieuwe technologie én konden concrete toepassingen uittesten.