Corona
03 november 2020

#samentegencorona

Voor emino is de gezondheid & het welzijn van onze klanten en medewerkers prioriteit. We nemen onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onze dienstverlening loopt door maar ziet er anders uit. Maximaal digitaal waar kan, face to face als nodig maar volgens afspraak. We zijn er wel voor jou maar op een andere manier. Via Teams, Skype, Whatsapp, mail, Facebook, ... vanuit onze huiskamer, de keuken... Deze crisis raakt ons allemaal. Hier vind je tips om deze periode door te komen. Zorg goed voor jezelf, en anderen! Lees hieronder wat wij doen voor jouw veiligheid en wat jij voor ons kan doen. 

Blijf ook bij de heropstart zorgen voor elkaar - 5 tips voor een gezonde werkvloer

Na 7 weken vergrendeling start de economie geleidelijk weer op. Winkels gaan open, we mogen naar de kapper, ... Maar niet iedereen staat te springen om terug aan het werk te gaan. De terugkeer naar de werkvloer brengt vragen en onzekerheden mee. Mensen zijn bang voor een eventuele besmetting, vrezen dat hun job niet meer hetzelfde zal zijn, hebben schrik voor een plotse stijgende (werk) druk, vinden de richtlijnen nog onduidelijk, etc. Onderzoek van de KU Leuven en IDEWE toont aan dat bijna de helft van de werkende Belgen na de corona-maatregelen kampt met angst en depressieve gevoelens (HR magazine, 4 mei 2020).

Bedrijven hebben veel aandacht voor het corona-proof maken van de werkvloer. Maar hebben ook oog voor het psychosociaal welbevinden van hun werknemers?
We belden een aantal werkgevers hier over op. Ze zijn bezorgd over de impact van deze crisis op het psychosociaal welzijn van hun personeel. Ze willen de psychische draagkracht van hun personeel vergroten, maar weten niet goed hoe. We vroegen werknemers en werkgevers die tijdens de lockdown zijn blijven werken hoe zij dit aanpakken. Aurélie Smets en Kristien Smet bundelden deze adviezen in een artikel. Lees onze  5 tips voor een gezonde werkvloer . 

Heb je hierbij ondersteuning nodig? Vraag vandaag nog gespecialiseerde jobcoaching aan via www.emino.be/contact.

Ergonomisch werken

Thuis ergonomisch werken. Waar moet je op letten? Onze ergotherapeuten geven je 5 tips.

Zo sta je er niet alleen voor

Deze lock down weegt zwaar door bij mensen die alleen zijn. #5tips over hoe daar mee om te gaan. Zorg goed voor jezelf maar ook voor elkaar!

Opiniestuk: Als de storm straks gaat liggen

Afgelopen weekend verscheen op de sociale media een stukje over de beleving van deze crisis.
De onbekende schrijver startte zijn betoog als volgt: 
‘Ik hoor het vaak zeggen: 'We zitten met zijn allen in hetzelfde schuitje.' Ik ben er niet mee akkoord: we zitten met zijn allen in dezelfde storm, maar wel op een andere boot. Jouw boot kan schipbreuk lijden, maar de mijne misschien niet. Of omgekeerd...’

De schrijver heeft overschot van gelijk. We zitten niet allemaal op dezelfde boot.

Het zette Christel Witgeers (directeur regio West- en Oost-Vlaanderen en kwaliteit en organisatie) aan het denken. 
Hoe ziet de boot van de meest kwetsbare werkzoekenden er uit? Hoe staan wij samen met hen in deze storm?
Ze schreef er een opiniestuk over.  

Hou elkaar ook binnenshuis te vriend

Al die tijd samen thuis zitten, dat weegt. Het kan dat er meer spanningen of conflicten zijn. 
Er zijn een aantal dingen die je zelf kan doen. Wij zetten de tips voor jou op een rijtje. 

Happiness is home made

Probeer om er in deze tijd er het beste van te maken. Geniet van de kleine gelukjes. 
Samen koken bijvoorbeeld. 5 tips over hoe je dat aanpakt met handige websites voor nieuwe receptjes!

Digital Detox? Hoe pak je dat aan?

Hoewel onze fysieke contacten sterk zijn afgenomen, lijkt het online drukker dan ooit!
Probeer ook hier een gezonde balans in te zoeken. 
Maar hoe begin je er aan? 
Gebruik onze tips voor een digital detox op het werk en voor in het weekend.

Weekend voor de deur: Cultuur vanuit je zetel

We maakten een handig overzicht met leuke activiteiten voor jong en oud! 

Hoe blijf ik mentaal fit?

Het is een ongewone periode en dat vraagt veel van een mens. Daarom geven we een aantal tips mee. Tips over wat je zelf kan doen maar ook waar je terecht kan als je hulp van anderen wil. 

Roberto's workout 

Tijdens de coronaperiode kan je niet sporten in je sportclub. Bij emino vallen de sportmomenten binnen het ESF-project Moef! weg. Dat houdt ons niet tegen om niet te bewegen. Coach Roberto heeft voor jou elke dag een workout klaar, recht vanuit zijn living. Geen excuses meer, je kan gewoon meedoen, wanneer en waar jij wil. In je living, achter je bureau, de badkamer, op het balkon of in je tuin. 

Telewerk met kids

Telewerken terwijl de kinderen thuis zijn, is een hele uitdaging. Daarom maakten we deze infographic. Maar vooral, wees mild voor jezelf, het is niet evident! 

7 Tips voor het weekend

Als je de hele week thuis was, voelt het nu misschien wat raar om het weekend te starten. Toch is het belangrijk dat je in weekendmodus gaat en kan ontspannen en je batterijen kan opladen. Geen idee wat je zoal kan doen in het weekend? Geen probleem, onze checklist helpt je op weg. 

Oefening - Bucketlist

De coronacrisis zorgt voor veel aanpassingen in ons dagelijkse leven. Het is bijna letterlijk stilstaan. Het is ook een moment van reflectie om na te denken over wat je belangrijk vindt en waar je foert tegen zegt. Kortom, tijd om je bucketlist te maken.