Re-integratie
26 oktober 2022

Rentree

Werken tijdens of na kanker is niet vanzelfsprekend. Het brengt vaak vragen of twijfels met zich mee. Samen met een coach zoek je naar antwoorden. Je krijgt gratis de nodige ondersteuning bij je werkhervatting of zoektocht naar een nieuwe, passende job. Je werkgever en je omringend netwerk worden hier actief bij betrokken. Doel is om de werkhervatting voor alle betrokkenen zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Website 500X300 (29) Terug aan de slag na kanker. Klik op de foto voor het verhaal van Ines.
Website 500X300 (28) Een duo-getuigenis van Ann en haar leidinggevende. Klik op de foto om het filmpje te starten.

Waarom?

 • Je wil tijdens je behandeling van kanker graag aan het werk blijven.
 • Je hebt kanker en werd tijdens jouw ziekte werkzoekend.
 • Je behandeling is afgerond en je wil terug aan het werk.
 • Je wil beter geïnformeerd zijn over je mogelijkheden, rechten en plichten.
 • Je hebt vragen omtrent het omgaan met je vermoeidheid, concentratieproblemen of andere gevolgen van kanker op je werk.
 • Je wil tips om het gesprek met je collega's en werkgever aan te gaan. 

Kom ik in aanmerking?

Je bent werknemer, zelfstandige of ambtenaar en je wil na je ziekte opnieuw de stappen zetten naar wek, in welke vorm ook of als je graag wil blijven werken tijdens je behandeling kan je een beroep doen op Rentree. 

Ook als je werkzoekend bent en je hebt een ziekte-uitkering, werkloosheidsuitkering of andere vorm van inkomen en je wil ondersteuning in de zoektocht naar een job is Rentree er voor jou.  

Twijfel je of je in aanmerking komt of krijg je graag advies over andere begeleidingsmogelijkheden, contacteer ons gerust!

Hoe werkt het?

Elke begeleiding is een uniek traject. Maar meestal doorloopt een Rentree-coach met jou volgende stappen:

 • Je start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De coach luistert naar je verwachtingen en geeft je uitleg over Rentree. 
 • In de voorbereidende fase sta je stil bij de impact van kanker op jouw functioneren. Ook gaat de coach in op de wettelijke aspecten van een re-integratie. Je kijk op werkhervatting, oriëntering komen hierin ook aan bod. Je krijgt ook heel wat tips en tricks.
 • Opmaak van een Rentree-plan. De plannen rond je terugkeer naar werk of de zoektocht naar een nieuwe job worden nu concreet gemaakt. Indien je dat wenst kan je Rentree-coach in deze fase ook mee overleggen met je netwerk (artsen, werkgever, begeleidende diensten, …) maar vaak kan je dit (mits enige voorbereiding) ook zelfstandig opnemen.
 • Tijdens een afsluitend gesprek kijk je samen met de coach terug op jouw traject. Jullie staan ook stil bij aandachtspunten voor de toekomst.
 • De opvolging tijdens je (nieuwe) job.

Wie zijn wij?

Rentree-coaches vind je in elke provincie in Vlaanderen. De Rentree begeleidingstrajecten worden uitgevoerd door erkende GOB’s (Centra voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling). Alle coaches zijn opgeleid in de specifieke thematiek van re-integratie en kanker. 

De aansturing van Rentree gebeurt door Sterpunt Inclusief Ondernemen en VDAB. Kom op tegen Kanker investeerde in deze innovatieve dienstverlening en blijft betrokken in het verder verloop van Rentree. Dankzij de financiële steun van VDAB is deze coaching gratis. 

Meer weten? www.rentree.eu | +32 0487 90 74 80 | rentree@dewerkplekarchitecten.be

Bezoek Minister Crevits

Op 21 oktober, dag tegen kanker, bracht Minister Crevits een bezoek aan Fribona. Ze had er een gesprek met Hilde die vertelde over haar ervaring met Rentree, en Patricia die vertelde hoe zij dat als werkgever ervaarde. Focus TV maakte er een reportage van: