Werkgeversdienstverlening
19 januari 2023

Individueel maatwerk

Wat is het? 

Op vrijdag 15 juli 2022 keurde de Vlaamse Regering het uitvoeringsbesluit maatwerk bij individuele inschakeling goed dat ingaat op 1 juli 2023. 

Met de introductie van Individueel maatwerk voorziet de overheid middelen om de tewerkstelling van personen met een afstand in de reguliere arbeidsmarkt te versterken. Werkgevers en zelfstandigen kunnen rekenen op een financiële ondersteuning in de vorm van een loonpremie en/of begeleidingspremie voor een (kandidaat) medewerker met een vastgestelde begeleidings-/ondersteuningsnood. Deze begeleidingspremie dient om gekwalificeerde begeleiding op de werkvloer te voorzien. 

Begeleiding op de werkvloer

Als werkgever kan je iemand van het eigen personeel een (erkende) opleiding laten volgen of deze begeleiding laten uitvoeren door een (erkende) externe dienstverlener zoals emino. 

Groep Maatwerk  en emino bundelen hun jarenlange kennis en ervaring en werkten samen een opleiding uit. Tijdens deze zesdaagse opleiding leren de deelnemers de krachtlijnen en succesfactoren van een kwaliteitsvolle begeleiding op de werkvloer kennen en toepassen. Aan de hand van concrete cases, groepssessies, individuele oefeningen, getuigenissen en (werkvloer)observatie worden cursisten opgeleid tot volwaardige gekwalificeerde begeleiders.

Meer informatie over individueel maatwerk vind je op de website van de Vlaamse Overheid