Doorstroombegeleiding sociale economie
26 oktober 2022

Doorstroom sociale economie

Loopbanen zijn dynamisch. Van bedrijven uit de sociale economie wordt sinds enkele jaren verwacht om maximaal in te zetten op de doorstroom van werknemers naar de reguliere economie.
Emino helpt doelgroepmedewerkers die de overstap willen maken van tewerkstelling in de sociale economie naar het reguliere circuit. We begeleiden hen op maat aan de hand van een positieve aanpak. De doorstroomcoach ondersteunt op verschillende vlakken: het opstellen van een CV en motivatiebrief, sollicitatietraining, het organiseren van een terbeschikkinstelling, …

Doelgroepmedewerkers die geïnteresseerd zijn in doorstroombegeleiding, kunnen dit aangeven bij hun personeelsdienst of VDAB. Er volgt eerst een evaluatie vanuit VDAB. Zodra de VDAB oordeelt dat iemand doorstroomklaar is, wordt de persoon aangemeld bij emino of één van de partners.

Emino is actief als begeleider van doorstroomtrajecten in de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen. 
In Vlaams-Brabant werken we samen met Synkroon en Groep Intro. 
Arbeidskansen en Alternatief zijn onze partners in Limburg. 

Voor meer informatie, kan je steeds contact nemen via info@emino.be

Dit project kadert in de ESF-oproep 432 – Doorstroom Sociale Economie. Het project loopt tot 31/12/2023 en is mogelijk dankzij de financiële steun van het Europees Sociaal Fonds.