background

Lees het verhaal van Eline

Eline contacteerde emino omdat ze op zoek was naar loopbaanbegeleiding. Maar dat draaide anders uit.

Lees hoe emino voor Eline een nieuwe start betekende

Een moeilijke start

De afgelopen 4 à 5 jaar ben ik onverwacht een rol ingeduwd die me wereldvreemd was; die van zorgmama. Het overkwam me en de tijd gaf geen respijt. Toen Arnaud op de wereld kwam, was alles in mijn hoofd mistig. Ik moest verwerken wat ons overkwam, hoe ons wereldje, onze toekomst er nu plots onveranderlijk anders zou uitzien. De medische bagage die Arnaud meedroeg bracht me razendsnel in de rol als zorgmama. De eerste jaren gingen we voornamelijk van dokter naar specialist, van de ene wachtkamer naar de andere, in ziekenhuizen in alle uithoeken van Vlaanderen. Het was een periode van angst, onzekerheid, twijfel, ... maar ik had wel één zekerheid: de liefde voor mijn kinderen. Die is zonder twijfel puur en onvoorwaardelijk.

Liefde als kracht

Net die liefde gaf me de kracht om ook tijdens moeilijke momenten door te zetten. Ook mijn blog die ik ‘Up & down met Arnaud’ doopte, bracht me zoveel rijkdom. Ik kon emoties van me afschrijven, ik kwam in contact met ‘lotgenoten’, leerde de meest boeiende en lieve mensen kennen, kreeg uitzonderlijk mooie kansen aangeboden en zag de blog, samen met Arnaud en mij, groeien tot een volwaardig en rijp potentieel. Na verloop van tijd kwam er een zekere rust over de medische rompslomp. Arnaud werd ouder, sterkte voor een groot stuk aan, startte op school, … ikzelf had alles een plaats kunnen geven en mijn plekje gevonden in het ‘Carpe Diem’, niet te ver vooruit kijken en genieten van de kleinste dingetjes die het leven te bieden heeft.

Ik voelde steeds meer de drang om terug een stukje van mezelf te gaan ontdekken. Want wie is Eline nu? Los van mijn rol als mama, zorgmama, partner, vriendin, …

Waar geniet ik van? Wat biedt me een uitlaatklep? En hoe kan ik me terug een professionele identiteit aanmeten?

Ik zocht en vond

Ik ging op zoek. En ik vond. Of vonden zij mij, stel ik me nu de vraag? Ik wou beroep doen op loopbaancoaching en kwam zo bij emino terecht. Teamcoach Deborah luisterde naar mijn verhaal en zag een match in een openstaande vacature. Na de sollicitatieprocedure werd ik opgenomen in het ‘eminonest’: warm, familiaal, zorgend. Het team waarin ik terecht kwam…tja, ‘met mijn gat in de boter gevallen’, ik kan het niet beter uitdrukken.

Meer dan welkom

Van meter Lien, tot iedere collega; jong en ouder, ik voelde me meer dan welkom! Ik kreeg de tijd en ruimte om een evenwicht te zoeken tussen enerzijds mijn gezin en anderzijds mijn nieuwe uitdaging, mijn rol als werknemer, als jobcoach. Wat de toekomst ook brengt; dankzij deze kans heb ik vaardigheden en capaciteiten van mezelf ontdekt, heb ik kunnen genieten van de allerbeste collega’s, ben ik gesterkt in wat ik kan en waait een frisse wind door mijn persoonlijkheid, mijn mens-zijn.

Eline, bedrijfscoach emino

 

Ontdek wat emino doet voor...
×