Gespecialiseerde jobcoaching

Terugkeer na langdurig ziekte, dweilen met de kraan open?

Terugkeer na langdurig ziekte, dweilen met de kraan open?

Ik had er schoon genoeg van, mijn langdurige chronische ziekte.

Jarenlang kon ik mijn werk als poetshulp bij mensen thuis niet uitoefenen, en dat was net wat ik met hart en ziel doe. Mijn spierpijnen, vermoeidheid, concentratieverlies en tragere reacties speelden me parten. Ik ben net zo perfectionistisch van aard, waardoor ik nog veel meer stress kreeg. Een vicieuze cirkel. Gelukkig kon ik uiteindelijk toch terug aan de slag, voor 16 uur per week.

Ofschoon ik gemotiveerd was, had de mutualiteit twijfels

Ik voelde dat mijn huidige job aan 16 uur per week me al zwaar viel, maar toch wilde ik deze heel graag behouden en misschien zelfs uitbreiden. De mutualiteit daarentegen had er twijfels bij of het zou lukken en stelde voor om een andere job te zoeken.

Mijn schop afkuisen?  Geen denken aan

Dat was het moment waarop ik de hulp van emino inriep. Ik doe mijn job zo graag maar kon het niet alleen aan. Ik had hun advies en ondersteuning nodig.

De coach ging in gesprek met mijn werkgever. Ik wilde het zo goed doen en aan de mutualiteit tonen dat haar twijfels ongegrond waren. Daardoor ging ik te vaak over mijn grenzen en maakte ik overuren, waardoor ik terug vermoeider werd. Pijn en stress vulden mijn emmer weer tot de rand.

Schoon schip maken

Samen met de coach van emino, maakten we prioriteiten in mijn werkschema. Toen duidelijk werd dat ik meer baat zou hebben bij meer tijd en meer rustpauzes bij mijn klanten, werd een VOP aangevraagd. Zo kon ik toch op mijn tempo bij mijn klanten de taken vervullen, zonder dat de klanten  de meerprijs moesten betalen.

Mijn werkgever zelf zocht speciaal voor mij ook de klanten uit die geen te zwaar takenpakket hadden.

Met een propere lei herbegonnen

Ondertussen krijg ik regelmatig opvolgingsgesprekken en krijg ik veel steun van de emino-coach. Ik zag mijn kans schoon om terug te starten, en heb deze kans met beide handen gegrepen!

Heb jij ook onzekerheden over terug aan de slag gaan na langdurige ziekte?