Gespecialiseerde jobcoaching

Hoe ik met vallen en opstaan terugkeerde na mijn fietsongeval

De coach van emino hielp me stap voor stap

Het ondenkbare is gebeurd.

Een planner, zo kan je me het beste omschrijven. Mijn job als planningsverantwoordelijke was me dus op mijn lijf geschreven. Wat ik – uiteraard – niet gepland heb, is mijn fietsongeval. Het NAH (niet-aangeboren hersenletsel) dat ik daarbij opliep, doorbrak, mede door de epileptische aanvallen, alle planmatige. Of net niet.

Voornemen om terug aan de slag te gaan

Na een revalidatieperiode wou ik heel graag terug gaan werken. Ik zou progressief halftijds terug mijn taken opnemen. Emino begeleidde en ondersteunde. In het begin dacht ik dat alles vlot verliep, tot men me erop wees dat ik niet meer presteerde zoals ze van mij gewend waren.

Coaching emino gaf me een duwtje in de rug

De coach van emino hielp me stap voor stap door

  • terug alle routinetaken te oefenen
  • mijn taken te visualiseren in checklists
  • mijn leidinggevende te informeren over mijn NAH
  • mijn leidinggevende te ondersteunen in hoe hij met mij kon omgaan

Ik trok mijn plan zoals ik in gedachten had maar ik kon niet aan de verwachtingen voldoen.

Emino trok me terug recht

Mijn werkgever besprak meermaals de pijnpunten. Toen ik moeilijkere taken toegewezen kreeg, crashte ik. Voor mijn werkgever was het duidelijk dat ik mijn huidige job niet meer kon uitvoeren. Er werd uitgekeken naar een andere functie binnen hetzelfde bedrijf, ook halftijds.

Terug op de pedalen

Ik was vast van plan om er het beste van te maken, en daar ondersteunde de jobcoach van emino me in. Ze kwam me observeren in mijn nieuwe job, had overleg met mijn leidinggevenden en directe collega's. Ze duidde wat mijn mogelijkheden en beperkingen waren, wat de risico's op epileptische aanvallen betekenden. 

Op de juiste koers

De nieuwe checklists die ik samen met de jobcoach maakte, hielpen me terug in het planmatige. Mijn leidinggevende zocht mee naar hulpmiddelen. Doordat mijn werkritme niet meer was zoals voorheen, kreeg ik een nieuwe collega. Mijn werkgever vroeg een VOP aan, die het rendementsverlies helpt compenseren.

En mijn jobcoach? Die supportert verder mee!