Gespecialiseerde jobcoaching

Hoe emino ons terug in beweging bracht door duidelijkheid

Een werkgever vertelt over de gespecialiseerde jobcoaching: hulp bij een mentale beperking op de werkvloer

In ons transportbedrijf liep niet alles op wieltjes. Onze poetsman is een zeer loyale werkkracht die weet wat zijn taken zijn. Door een mentale beperking heeft hij meer ondersteuning nodig dan andere collega's. Hij heeft meer nood aan duidelijkheid in regels en afspraken, een vaste contactpersoon binnen het bedrijf en duidelijkheid in het takenpakket. We vroegen steun aan emino om hem wat richting te geven.

Van ballast naar ontlasten

Hij gaf aan nogal gefrustreerd te zijn: 

  • over de communicatie in het bedrijf (bij wie kon hij voor welk probleem terecht)
  • over de planning en dan voornamelijk onverwachte taken
  • over knelpunten die hij onderweg tegenkomt

Duidelijkheid bracht hem ontlading

We maakten een duidelijk schema op, waar we bij elke taak bepaalden hoe vaak en wanneer hij ze zou doen. Dat plan implementeerden we en we spraken ook de momenten af waarop dit geëvalueerd en bijgestuurd zou worden. Ook zetten we duidelijk in kaart welke verantwoordelijken hij wanneer kon aanspreken, en wie hij voor welke vraag mocht aanspreken.

Werkbelasting werd haalbaar

Na een afgesproken periode, evalueerden we het poetsschema. Door het goede verloop, kwam er tijd vrij voor extra opdrachten. Het werd hem duidelijk dat het schema een werkdocument was, aanpasbaar wanneer dat noodzakelijk is. Hijzelf kon zich daar heel goed in vinden doordat er ook duidelijkheid was in wie zijn vaste contactpersonen zijn. 

Emino zorgde dat heel wat onduidelijkheden van de baan zijn nu.

In vervoering gebracht? Zelf nood aan ondersteuning op de werkvloer?

Transportwagens