Gespecialiseerde jobcoaching

ASS: Hoe ik niet langer overkookte door zelfinzicht

Samenwerken, daar zou ik geen ster mee behalen in de firma waar ik werkte, een keukenfabrikant.

ASS: Hoe ik niet langer overkookte door zelfinzicht 

Jaren geleden werd bij mij de diagnose ASS vastgesteld.  Na een loopbaanbegeleiding ging alles goed, tot nu. Ik ondervond tal van moeilijkheden. Naast  frequente conflicten met de collega's, ondervond ik ook veel andere frustraties. Fouten van anderen corrigeerde ik achter hun rug omdat ik schrik had dat ik er de schuld zou voor krijgen. Ik had het gevoel zeer disrespectvol benaderd te worden door mijn werkgever. De firma werd daarenboven overgenomen door de zoon, waardoor ik veel angsten en onzekerheden over de toekomst ervaarde. Ik ondervond veel stress en zat eigenlijk volledig vast.

Het mes snijdt aan twee kanten

Tegelijk besefte ik dat ik mijn werk heel graag doe. Ik werk gestructureerd en krijg veel taken die ik zelfstandig kan uitvoeren. Bovendien woon ik dichtbij, heb ik een goede verloning en een aangenaam werkregime.

Maar hoe zit de vork juist in de steel?

Toch voelde het niet goed aan, daarom nam ik contact op met emino. Het werd een lang en intens proces, maar wat een openbaring. Met mijn werkgever werd besproken om meer individuele taken op mij te kunnen nemen. Ik had inzicht nodig om de impact van de fouten van anderen, niet op mijzelf te projecteren. Ik leerde mijn weigerachtige gevoel naar veranderingen toe, aan te pakken. Daarbij werd gekaderd dat bepaalde communicatie, die ik in het verleden als een aanslag op mezelf ervaarde, eigenlijk echt een beleving van mezelf was.

De volledige interne keuken van mijn denken veranderde

Emino hielp me enkele grote drempels over. Ze stimuleerden me om stappen te zetten in de richting van therapie, maakten afspraken met de arbeidsgeneesheer, er volgde zelfs een opname in de PAAZ en nadien begeleiding door gespecialiseerde diensten. Ik verwierf heel wat inzichten doorheen dat traject en ze lieten me nadenken over de voor- en nadelen van mijn huidige job.

Het zat er als het ware ingebakken

Dankzij emino besefte ik dat heel wat van de moeilijkheden die ik ondervond, aan mijn ASS gelinkt konden worden en dat heel wat frustraties voornamelijk in mijn beleving leefden. Ik besefte dat verandering soms echt nodig is en verwierf inzichten die me hielpen het verleden los te laten.

Samen met mijn collega's, bouw ik nu aan een mooie groei, en zij kunnen mijn nieuwe ingesteldheid wel smaken. Er is nu een wederzijds begrip en dat heeft een positieve invloed op de werksfeer!

Ook nood aan nieuwbakken inzichten?