Re-integratie
25 augustus 2021

ENTREE

Kopie Van Kopie Van Zonder Titel Esther vertelt over haar ervaring met Entree en de stappen die zij zette naar werk. Benieuwd naar haar verhaal? Klik op de foto.

Ben jij een jongvolwassene met een kankerervaring? Heb jij vragen, twijfels of gewoon nood aan een buddy in je zoektocht naar werk of studie?
Bij Entree kan je terecht!

Voor wie?

Met Entree staan we klaar voor jongvolwassenen tussen de 18 en de 35 jaar die omwille van een kankerdiagnose drempels ervaren bij het vinden van een toffe job of studie.

We richten ons voornamelijk op jongeren die nog geen of slechts een beperkte werkervaring achter de rug hebben.

Wat kan je verwachten?

In een individueel coachtraject gaan we samen met jou aan de slag. Jij bepaalt hoe je traject eruit ziet en wij ondersteunen.

Onze dienstverlening is kosteloos.

Er zijn geen vaste onderwerpen die besproken moeten worden, dit hangt af van wat jouw vraag is;
- Zoek jij iemand om mee uit te klaren op welke uitkeringen of toelagen je recht hebt? Wij gaan met je mee naar de vakbond, mutualiteiten, etc.
- Wil je gaan studeren maar weet je niet welke richting of heb je twijfels of je dit wel aankan? Wij bereiden je voor om een weldoordachte keuze te maken.
- Ben je op zoek naar een job maar weet je niet hoe je dat gat in je cv verklaart? Of wat je wél of niet kan zeggen tegen je werkgever? Wij geven je de nodige skills om te solliciteren
- ...

Dit alles doen we samen met jou- wij doen niets zonder jouw toestemming!
We zijn flexibel om af te spreken, dit kan op locatie maar ook online.

Open sessies

In 2021 bieden we vanuit Entree enkele interessante open sessies aan voor jongvolwassenen met/na een kankerdiagnose. We focussen daarbij op het thema werk en studeren. Je krijgt informatie en concrete tips en tricks waar je zelf mee aan de slag kan. We vinden het fijn om interactief te werken dus er is zeker mogelijkheid voor vragen en delen van ervaringen. Zo hoor je zelf hoe andere jongeren en jongvolwassenen bepaalde zaken beleven en kunnen jullie elkaar inspireren! Wil je gewoon luisteren, ook dan ben je van harte welkom!

De vierde sessie is op dinsdag 19 oktober 2021 om 19u00 - Deeltijds werken na kanker

In deze open sessie buigen we ons onder andere over volgende vragen:

  • Kan je deeltijds werken als je een ziekte-uitkering krijgt?
  • Stel dat deeltijds werken te zwaar is, wat kan je dan doen?
  • Wat zijn de gevolgen van een deeltijdse tewerkstelling voor jouw statuut?

Deelnemen via: Op de dag van de open sessie komt hier de link tevoorschijn. 

Op voorhand inschrijven is niet verplicht. Indien je toch graag een herinnering per sessie krijgt via mail, kan je je (voor alle sessies of degene die je zelf kiest) inschrijven via volgende link: Open Sessies Entree (office.com)

De Coaches!

De coaches kijken er naar uit om jou te ontvangen. Iedere coach heeft zijn eigen regio. Je woonplaats bepaalt bij welke coach je terecht komt.

Hoe opstarten?

Spreekt Entree je aan en wil je graag opstarten of wens je meer informatie? Neem dan contact met ons op. 
+32 (0)3 670 71 20
entree@emino.be

Ben je (zorg)professional en wil je meer info over het project? De coördinator Eva Lenoir staat je graag te woord. +32 (0) 
484 56 75 33