Voorstellen bedrijfscoach Elke Janssens en Annelien Van Pelt

Bedrijfscoach Elke Janssens en Annelien Van Pelt

Elke Janssens

Persoonlijk hou ik van...  

mijn 2 vrolijke kids, mijn job, wandelen, ‘echte’ bergen, buiten zijn, gezelschapsspelletjes spelen, met vrienden afspreken en een positieve ingesteldheid… 

Mijn kennis over autisme bouwde ik op door...  

heel wat vormingen te volgen over autisme, goed te luisteren naar mijn cliënten, info op te zoeken en me te verdiepen.  Mijn ervaring bouwde ik op door de afgelopen 15 jaar met mijn cliënten stappen naar werk te zetten als jobcoach bij Emino en voor de fusie, bij De Ploeg. Open en eerlijk te communiceren met mijn cliënten, te luisteren, durven te benoemen wat ik opmerk en zo elke keer samen een beetje wijzer te worden.     

Mijn stijl als coach en lesgever kenmerkt zich door...  

mijn groot enthousiasme en een grote nood om theorie voor de deelnemers om te zetten naar praktijk. Tijdens vormingen vind ik het belangrijk om praktische voorbeelden te brengen die herkenbaar zijn voor de deelnemers en hen zo verder te helpen. Ook ik loop nog vast in sommige dossiers, maar vind het fijn om samen met de deelnemers op zoek te gaan naar de reden hiervoor en zo samen weer verder te geraken.  

Annelien Van Pelt

Persoonlijk hou ik van... 

mijn man en 2-jarige dochter, badmintonnen, bijkletsen met vriendinnen en eens lekker gaan eten. 

Mijn kennis over autisme bouwde ik op door... 

hier en daar een opleiding te volgen over autisme en me zelf verder te verdiepen in het thema. Mijn ervaring bouwde ik op door eerst enkele jaren in het onderwijs te werken als zorgcoördinator, leerlingbegeleider en GON-begeleider. Intussen werk ik al 7 jaar als jobcoach voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Ik begeleid(de) vooral volwassenen en jongeren met autisme in hun zoektocht naar werk of coachte on the job.  

De laatste jaren spitste ik me toe op het werken met jongeren uit het deeltijds onderwijs/duaal leren binnen de projecten aanloopfase en ibal, waarbij de scholen mij vooral jongeren met (een vermoeden van) autisme toevertrouwen.  

Mijn stijl als coach en lesgever kenmerkt zich door... 

veel enthousiasme, theorie telkens te koppelen aan praktijkgerichte voorbeelden, diverse leervormen, in te gaan op de vragen uit de groep.