background

Samen-Werkt#Heusden-Zolder

Jong talent versterken in hun positie op de arbeidsmarkt én in de samenleving

Organisaties bundelen expertise om jongeren te kunnen helpen

Lokale partners werken samen om jongeren te versterken in het opzetten en onderhouden van een netwerk zodat ze terug hun plek vinden in de samenleving. Elke jongere heeft kwaliteiten en talent die de basis vormen voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het partnerschap bundelt diverse expertise en denkt samen met andere lokale partners creatief na over specifieke hulpvragen van jongeren. We werken in openheid samen met partners en jongeren. Outreachend en aanklampend werken wordt concreet gemaakt in elk traject. We zetten sterk in op de motivatie en het eigenaarschap van de jongere van zijn/haar traject. Door middel van individuele begeleiding en groepsvormingen trachten we op maat van de jongere te werken. In functie van hun zoektocht naar duurzaam werk worden de deelnemers opgenomen in het partnerschap en in het netwerk.

Hoe pakken we dat aan?

We geloven in het werken met een centraal ankerfiguur voor de jongere: de trajectgezel. De relatie tussen de jongere en de coach krijgt dan ook een centrale plaats. De nadruk ligt op de kracht van de jongere en een positieve benadering. De coaches werken op maat en hebben aandacht voor alle levensdomeinen van de jongere. Door te werken met een sterk lokaal partnerschap gaan we de versplintering in het hulpverleningslandschap tegen. Verschillende dienstverleners slaan letterlijk de handen in elkaar om meer toegankelijk te zijn voor de jongeren. Samen kunnen we de sociale positie van onze jongeren structureel verbeteren en onder bescherming aanpakken.

Voor wie?

Jongeren tussen 18 en 30 jaar die een grote afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Jongeren die bij anderen niet terecht kunnen en op vele fronten ondersteuning nodig hebben; zoals het niet hebben van een diploma, beperkte kennis van het Nederlands, psychische problemen, een moeilijke thuissituatie... of een combinatie ervan.

Financiering

Samen-Werkt#Heusden-Zolder is mogelijk dankzij de financiële steun van ESF en kadert in de oproep 510 Lokale partnerschappen voor jongeren. Het project loopt van 01/04/2021 tot en met 31/12/2023.

We werken samen met

Image Image Image Image

Wat wij nog meer doen

Image
Aan boord!

Jong talent versterken in hun positie op de arbeidsmarkt én in de samenleving

Meer lezen
Image
Samen-Werkt#Heusden-Zolder

Jong talent versterken in hun positie op de arbeidsmarkt én in de samenleving

Meer lezen
×