background

MMOEF!

Jong talent versterken in hun positie op de arbeidsmarkt én in de samenleving

Let’s MMOEF!

MEER MOEF! (MMOEF!) ondersteunt jongeren naar een positieve toekomst. Het gaat om kwetsbare jongeren die extra hulp kunnen gebruiken in het zetten van stappen naar werk of opleiding en die worstelen met vragen op verschillende levensdomeinen.

Verschillende organisaties werken samen

Aangezien het vaak gaat om complexe problematieken, is de nodige expertise onmisbaar.  De jongeren en trajectgezellen kunnen hiervoor rekenen op Arktos, CAW, Emino, GATAM, VDAB en Stad Antwerpen. Ze slaan de handen in elkaar en werken intensief samen. De organisaties vormen een multidisciplinair team dat de grenzen van de eigen organisaties overstijgt in het belang van deze jongeren. Zo kunnen ze samen een antwoord bieden op verschillende hulpverleningsvragen op maar liefst 13 levensdomeinen.

Jongere aan het stuur van het traject

MMOEF! zet jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar in beweging. Elke jongere doorloopt zijn eigen proces. Daarom zet MMOEF! de jongeren bewust aan het stuur van hun traject. Jongeren leren zelf bewuste en geïnformeerde keuzes te maken. Hiervoor krijgen ze begeleiding die vertrekt vanuit het opbouwen van een vertrouwensband tussen de jongere en een vast ankerpunt, de trajectgezel. Deze gaat met de jongeren mee op zoek naar hun talenten en bekijkt mee welke acties ze willen ondernemen. 

We zetten onze jongeren steeds centraal en maken werk van een duurzame versterking op verschillende levensdomeinen. We doen dit samen en dat maakt het verschil!” (Robbe De Meyer, Arktos)

Aanpak MMOEF! slaat aan

We gaan voor méér impact en méér kansen voor onze jongeren, onze organisaties én voor de samenleving. In dit rapport lees je meer over wat de impact is die we realiseren, over onze aanpak én welke kansen er nog liggen. De input hiervan is gebaseerd op een lopend evaluatieonderzoek i.s.m. Universiteit Antwerpen.

Lees de impactstudie

Financiering

MMOEF! is mogelijk dankzij de financiële steun van het Europees Sociaal Fonds. Dit project kadert in de oproep 528 Lokale partnerschappen voor jongeren, tweede ronde, blinde vlekken. Het project loopt van 1/12/2020 tot 31/12/2023.

We werken samen met

Image Image Image Image

Wat wij nog meer doen

Image
LINK-T

Jong talent versterken in hun positie op de arbeidsmarkt én in de samenleving

Meer lezen
Image
PARTNERSNEET2WORK4OOSTENDE

Jong talent versterken in hun positie op de arbeidsmarkt én in de samenleving

Meer lezen
×